Vill du förnya golvet hemma?

Önskar du dig nästan nytt golv? Det är mycket bättre med nästan nya golv än att riva ut det gamla golv som du har just nu och lägga på ett helt nytt. Det gamla golv som du har, kan du enkelt slipa om, med en golvslipmaskin. Det som en golvslipmaskin gör, är att den effektivt tar bort den översta ytan på golvet och med det, tar du även bort smuts, repor och jack som kan finnas på golvet.

När du slipar om golvet så tar du fram golvet som det såg ut när det var helt nytt. Istället för att lägga ett nytt golv, kan du ta fram det golv som en gång var nytt. Du plockar fram golvet som det en gång var och återställer en fin och ren yta. Sedan är det bara att använda det på samma sätt som förut.

Krävs erfarenhet för att slipa golv

Det krävs att man har slipat om golv innan man ger sig på en golvslipning. Det är nämligen inte helt enkelt att göra detta om man är oerfaren. När man kör en golvslipmaskin, gäller det att man för den jämnt över golvet. Annars riskerar man att ojämheter i slipningen och man kan till och med få till hål i golvet. Stannar man kvar på en fläck alldeles för länge kan man få en yta som är ojämn och hela golvet förstört. Man bör veta hur länge man ska hålla golvslipmaskinen på en och samma fläck innan man för den vidare över golvet.

Fördelarna med ett nyslipat golv

Den som någon gång har fått njuta av ett nyslipat golv, vet vilken stor skillnad det innebär att få ett helt nyslipat golv. Man får tillbaka det fina golv som man en gång hade. All smuts försvinner, alla repor och jack som man kanske har fått på sitt gamla golv, försvinner när man tar fram en helt ny yta på golvet. Det kan man göra med ett rejält trägovl, nästan hur många gånger som helst och på så sätt förlänga hållbarheten och golvets livslängd. När man sedan har slipat om golvet med en golvslipmaskin så bör man skydda den nya ytan som man har tagit fram och lägga på en lack, en hårdvax, en betsning, oljning eller något annat som man önskar på sitt golv. Anlitar man duktiga hantverkare som är erfarna golvslipare så kan de ge råd och tips om vilka material och golvbehandlingar som är bäst för just ditt golv.

19 Jan 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.