Hantverkarpriser

Allt fler svenskar har börjat anlita hantverkare efter det att rot-avdraget infördes av regeringen. Men vad kostar egentligen de olika hantverkarna? 

Rörmokare

Rörmokare erbjuder tjänster som ofta kan kännas oumbärliga. Är varmvattenberedaren trasig är det en rörmokare/vvs-montör som får rycka in för att lösa problemet. Det är självklart svårt att säga något exakt pris, då prisbilden skiljer sig beroende på firma, jobb och var i landet jobbet skall utföras.

Ofta kan kunderna uppleva att det är dyrare i storstäderna än i de mindre städerna – detta är dock enstaka kunders upplevelser, och huruvida det förhåller sig så i verkligheten kommer inte att tas upp i den här artikeln.

Rörmokare erbjuder många olika typer av tjänster, så som byte av vattenlås, klosetter och WC-stol till exempel. Många rörmokarfirmor har även erfarenhet av större värmesystem, så som bergvärmepumpar, luftvärmepumpar, och luftvattenvärmepumpar.

Det man ungefärligt kan räkna med när man anlitar en rörmokare är ett pris på 450 – 600 kronor i timmen. Det rekommenderas att använda sig av olika typer av offerttjänster för att hitta en bra rörmokare som utför arbetet till rätt pris. Annars kan det vara en god idé att fråga vänner och bekanta om de har någon rekommendation till en bra rörmokare.

Målare

Målare målar det mesta på beställning. Många firmor erbjuder, förutom ”vanlig” målning på tak och vägg till exempel, även målning på finsnickerier. Många firmor erbjuder också bland annat tapetsering, målning på möbler, luckor, dörrar och annan inredning.

Precis som med alla hantverkare är det svårt att säga ett exakt pris på förhand. Istället bör man skicka en förfrågan om offert till den firma man är intresserad av att anlita. Även här kan man använda så kallade offertsajter för att snabbt och effektivt jämföra olika firmor. Ett annat tips är att fråga runt på till exempel Facebook bland vänner och bekanta ifall någon har en rekommendation på en bra målare. Om inte annat kanske någon i din egen bekantskapskrets jobbar just som målare?

Ett vanligt timpris som målare tar är 300 – 400 kronor i timmen. Något billigare än att anlita en rörmokare alltså.

Snickare

Det finns många olika typer av snickare med olika nischar. Vissa riktar sig till exempel mot finsnickeri och möbelbygge, medan andra kanske riktar sig mot att bygga grövre saker, så som terrasser eller liknande.

 

Här är det återigen svårt att säga något generellt pris, men man kan räkna med ungefär 300 – 450 kronor i timmen.

Länkar

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.