Vill du börja jobba som golvläggare?

Det finns ett flertal förmågor som är bra att ha och att utveckla. Om man inte har dem, är det något man kan försöka jobba på så gott det går, innan man bestämmer sig för att börja jobba med golvläggning.

I den här texten listar vi förmågor som är bra att ha i allmänhet som golvläggare, men det är bra att känna till att vissa förmågor kan vara mer eller mindre viktiga beroende på jobb. Jobbar man till exempel i Stockholm kanske den sociala delen av jobbet är större, eftersom man ofta jobbar i större team och med fler olika kunder i storstäder.

Sociala förmågor

Som nämnt ovan kanske de sociala förmågorna är viktigare om man ska jobba i en storstad, så som Göteborg eller Stockholm till exempel. I större städer, och då särskilt i Stockholm, tenderar man att jobba i större arbetslag och ha en större kundkontakt i största allmänhet. Det är dock inte bara med kunder och arbetskamrater man nödvändigtvis samtalar med. Till exempel kan det handla om en granne som undrar vad det är som låter, eller en fastighetsägare som undrar samma sak.

Sociala färdigheter är något som vissa har mer av, och andra lite mindre av. Om man vet med sig att man kanske inte är har särskilt goda sociala förmågor, kan det vara bra att träna upp dem. Det här görs kanske enklast genom att samtala så mycket som möjligt, och då gärna med människor man inte känner sedan tidigare.

Händig

Golvläggare är ett hantverkaryrke och något man bör vara händig för att utföra. Det underlättar arbetet mycket och gör sannolikt att resultaten kommer bli bättre. Dessutom kan du utföra arbetet mer effektivt, om det innebär att du inte gör enkla misstag och behöver göra om saker på vägen.

Med det sagt är givetvis alla nybörjare någon gång. Är man precis i början av sin karriär som golvläggare, oavsett om det är i Stockholm eller någon annan stad, kan man alltid arbeta på att träna upp sin händighet, precis som gäller med sociala förmågor.

Noggrannhet

Visst är det viktigt att vara händig – men det gäller också att ha visst sinne för estetik. Att man snabbt ser när golvplatta ligger snett och kan åtgärda det är viktigt för att kunna ha en god karriär inom golvläggning.

Det går även att träna upp noggrannheten till viss del. Är man inte speciellt noggrann av sig i vanliga fall kan man behöva tänka på det lite extra under arbetets gång. Ett tips är att helt enkelt kolla igenom två gånger innan du spikar igen något eller vidtar en åtgärd som gör arbetet svårt att korrigera, om det visar sig att ett misstag skulle ha gjorts.

19 Aug 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.