Vilka fördelar finns med en teleskoplastare?

Som jordbrukare så har man ett stort behov av olika maskiner för att klara av alla olika frågor man dagligen ställs inför. Många av dessa maskiner är onödiga. Detta sett till att de äger specifika fördelar och att de genom detta endast kan användas för ett enda område.

Det gör att man slutligen kan bli stående med en enorm maskinpark - men där varje maskin endast används för specifika ändamål; det är sällan ekonomisk försvarbart. Här skulle vi vilja slå ett slag för en mångsidig maskin som klarar av det mesta - en teleskoplastare.

Fördelen med en teleskoplastare om man jämför med en vanlig hjullastare är att den har en arm som går att expandera både horisontellt och på höjden. Behöver du lyfta upp någonting på ditt tak så är dte bara att fälla ut teleskoparmen och genomföra ett säkert lyft där vare sig maskinen riskerar att tippa - detta som en följ av de extra stödben som normalt finns med - eller där det du lyfter riskerar att falla.

Perfekt komfort och stora användningsområden

En teleskoplastare har även andra fördelar. Skulle du köra fast på åkern så innebär detta normalt ett problem där du ger gas - och kör fast ytterligare. Men, använder du en teleskoplastare så fäller du bara ut armen och kuffar dig bakåt - en tydlig skillnad som verkligen är användbar.

Tillhör du den kategori som ständigt hoppar in och ur förarhytten? Då finns ytterligare en fördel med denna maskin. Insteget är lågt och man kan egentligen - utan ansträngning - kliva rakt in- och ut efter eget behag.

En annan fördel är att man på vissa modeller kan öppna dörren bakåt i 180 grader; det gör att man får en möjlighet att - på samma sätt som i en klassisk grävmaskin - köra med dörren öppen. Perfekt för en het sommardag, eller hur?

Hyr en teleskoplastare och känn skillnaden

Det handlar om en kostnad. Som alla maskiner så kostar en teleskoplastare en ganska ansenlig summa. Även om det finns en hyfsat andrahandsmarknad så kommer du att få lägga många kronor.

Vårt råd är därför att du fört hyr en teleskoplastare under någon vecka. Testa att köra den, känn efter vilka olika redskap som går att använda och testa att använda armen för allehanda ting - lyft foder över djuren snarare än att köra runt; prova att använda personkorgen för att såga till en trädkrona, lyft upp material till taket och så vidare.

Hyran för en teleskoplastare är fullt acceptabel och det är ett bra sätt att lära känna en maskin som fler inom jordbruket börjat se som det självklara valet. En maskin som verkligen har verktygen och kapacitet att fasa ut många mindre maskiner vars användningsområden är mer specifika.

Läs mer om teleskoplastare hos https://arema.se/.

11 Nov 2018

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.