Vilka fönster passar just dig?

Önskar du dig fönster? Ska du bygga om eller bygga nytt? Bor du i Stockholm finns det minst 200 fönsterleverantörer som du kan välja mellan. Inte på någon annan ort finns det så många fönstertillverkare att välja mellan. Det är i Stockholm som fönstertillverkarna finns.

Vad är det för slags fönster som du önskar? Det finns många olika modeller, funktioner och variationer på fönster som man kan välja mellan. Här tar vi upp vilka olika fönster som finns och för- och eventuella nackdelar de har.

Underhållsfria PVC-fönster

Skaffar man sig PVC-fönster skaffar man sig fönster utan problem. Det enda som man behöver göra är att regnöra dem med jämna mellanrum. Plast försvinner ju inte, bryts inte ned, vilket är till en nackdel när plaste hamnar ute i naturen (där den inte hör hemma), men som är en fördel när man tillverkar fönster. Plasten håller i nästan hur lång tid som helst. Av den anledningen behöver man inte renovera PVC-fönster.

Underhållsfria aluminiumfönster

På liknande sätt som plast, förstörs inte aluminium, vilket göra att fönster som är byggda med aluminium som material till fönsterkarma, inte behöver renovera dem. Aluminiumfönster håller i många år. Det rostar inte, eller förstörs inte. Det håller i många, många år. Med aluminium bir det också fönster som är lätta. Aluminium har nämligen den egenskapen, att den är lätt. Den leder inte elektricitet som andra metaller och den förstörs inte.

Klassiska träfönster

Fönster med träkarmar, är de klassiska slags fönster som de flesta förknippar med gamla fönster.  Nackdelen med träfönster är att träet förstörs, det som är fördel, när det är i naturen – att det bryts ner när man inte längre behöver trämaterialet, är en nackdel när det finns i fönster. Man behöver måla om och om igen när man har trämaterial i fönster. Men detta är ett klassiskt material i fönster. Det är svårslaget som material då vi förknippar våra fönster med detta. Så förutom att välja fönster utifrån egenskaper och funktion som kan finnas i fönster, ska man välja form och färg på fönster. 

Ska man hitta en leverantör av bra fönster, kan man börja med att googla "fönster Stockholm" och sedan titta igenom leverantörernas sortiment och jämföra fördelar mot nackdelar. Funktion mot varaktighet, utseende mot egenskaper och så vidare. De flesta har stora sortiment och kan erbjuda sig att montera fönster mot att man väljer att köpa just deras fönster. Här kan du läsa mer om fönster i Stockholm på: fönsterstockholm.net.

9 Nov 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.