Vatten på hela badrumsgolvet

Det är inte kul när det händer. Det gäller att handla snabbt samtidigt som man behöver vara försiktig om vattnet är varmt. Så vad kan man göra själv innan professionell hjälp är på plats?

När Erik och Nina kommer hem till Göteborg efter en helg på spa möts de av en mindre trevlig överraskning. När Nina sätter ner ena foten innanför badrumströskeln hör hon ett plaskande ljud och känner hur strumporna blir alldeles blöta. När hon tittar ner möter hennes blick översvämningen. Nåja, det är inte så mycket att det runnit över tröskeln ännu men det är bara en tidsfråga.

Hon förstår att hon måste ringa en rörmokare i Göteborg. Att det är söndag eftermiddag kan inte hjälpas. Nu är hon tacksam att hon satt en lapp på kylskåpet med journumret hon fått av företaget som hjälpte till vid badrumsrenoveringen.

Jourtjänster

De flesta företag har ett telefonnummer som kunderna kan använda sig av när de behöver akut hjälp under kvällar och helger. En trygghet som är värd mycket för den som ställs inför problem som inte kan vänta, då det kan innebära att man får långt större skador som kan bli dyra.

Medans man väntar på hjälp finns några saker man kan göra. Stänga av vatten så att översvämningen inte förvärras. Ställa någon typ utav kärl under läckaget om det inte går att stänga av vattnet. Det är viktigt att vara försiktig så att man inte bränner sig om vattnet är varmt. Eller att man inte försöker göra något själv om platsen innefattar elektronik.

24 May 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.