Välja bergvärme i Göteborg

Om man vill sänka sina uppvärmningskostnader i Göteborg så är bergvärme något att tänka på. En värmekälla som innebär att man nyttjar bergets inneslutna värme.

Den som har gått på en stenhäll på sommaren vet hur varmt det kan vara. Så pass varmt att man mer eller mindre kan bränna sina bara fötter. Och det finns även uråldriga sätt att laga mat på, som innebär att man värmer upp stenar. Allt eftersom stenar inte bara kan bli mycket varma utan de kan även lagra värme under mycket lång tid.

Av den anledningen är det många i Göteborg som väljer att installera bergvärme. Och det beror på att stora delar av staden till och med har synligt berg, vilket gör det enkelt och billigt att borra i. Den största kostnaden inom uppvärmningssättet är nämligen själva borrningen, som oftast har en kostnad per meter.

Bergvärme sänker värmekostnader i Göteborg

Om man vill ha en annan värmekälla än direktverkande el så finns det många olika värmekällor att välja bland i Göteborg. Det är mycket vanligt att man sätter in en luftvärmepump eller att man installerar en kamin. Men om man vill ha en billig och stabil värmekälla så föredrar många villaägare att istället, eller dessutom, installera bergvärme.

Med bergvärme får man en mer komplett lösning än med en luftvärmepump, som mer brukar vara ett komplement. Och med en kamin får man hela tiden kostnaden för ved. Men efter några år så kan man med bergvärme sänka sina värmekostnader så drastiskt att de nästan är nollade.

25 Feb 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.