Välj fritt hos takläggare i Norrtälje

Vill du förnya huset är det bra att börja med taket. Det finns många nya versioner av plåttak eller färgade tegelpannor. Rådfråga din takläggare i Norrtälje.

Taket är på ett sätt husets krona. Det ska hålla mot alla sorters väder och förhindra att huset blir fuktskadat. Ett tak håller ganska länge, men det kan behöva underhållas. En takläggare kan kontrollera läkt och takpapp och se så att det inte finns skadade tegelpannor eller rostiga plåtar som kan släppa in väta.

Har du bestämt dig för att lägga tak i Norrtälje finns det duktiga yrkespersoner som gärna gör jobbet åt dig. Du kanske vill satsa på ett alldeles nytt plåttak. Det är ett trevligt och ganska lätt tak, och det finns i nya färger och mönster. Kontakta en takläggare som kan inspektera ditt tak och tipsa om vilket material som är bäst.

Takläggare ger gärna tips

En takläggning kan också vara en del av en större reparation, en total ändring av hur huset ser ut nu. Då kanske det också ska bytas fönster, glasas in en ny altan och mycket annat. När du byter tak vill du kanske också byta ut din utrustning för taksäkerhet. Det är stegar, vajrar och stag som underlättar när man går upp på taket.

Det kan också vara en god idé att byta ut gamla hängrännor och stuprör, så att alla sådana delar fungerar perfekt. Då riskerar du inga vattenläckor ner från ditt nya tak, och du får ett tak som håller huset fuktfritt hela vägen.

9 Jan 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.