Vad innebär det att göra en håltagning i Örebro?

En håltagning i Örebro kan innebära att någon borrar upp ett hål i ett material som består av ett hårt material som sten eller betong men även av tegel.

När man ska ta upp ett hål i ett riktigt hårt material kan man stöta på patrull om man inte har rätt utrustning. Bäst är att anlita en håltagare. Med borrar och sågar löser hen problemet på mer eller mindre nolltid. Det beror lite på vad som ska göras, till exempel ta upp hål för dörrar, fönster eller rör.

Om det står ett gigantiskt berg i vägen där du har tänkt bygga något, eller dra fram en väg och det är olämpligt att spränga av någon orsak, kan det vara just en håltagning som kan vara den bästa lösningen på ditt problem. Med rätt verktyg kan det gå undan och problemet undanröjas lätt.

Hur utförs en håltagning i Örebro?

När det gäller betonghåltagning i Örebro kan den ske genom att man borrar med något som kallas borrkrona. Men i vissa fall tar man till sågning. Då använder man en sågklinga. Den är då försedd med olika mängder av så kallade tänder. Dessa varier i antal mellan tre och tjugofem.

En borrkrona är den delen av borren som faktiskt skär igenom material som berg och betong. Rent allmänt finns det lite olika slags borrkronor beroende på vad du ska använda din borr till. Genom att tillverka bra och hållbara borrar bidrar man till en minskad miljöpåverkan.

17 Apr 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.