Utan linjer stannar Sverige

Linjer definierar. Utrymmen och riktningar. För det mesta så självklara att vi inte ens noterar dem. Utan dem skulle kaos inträda omedelbart, åtminstone i våra mer tätbebyggda landsdelar.

Rent säkerhetsmässigt har linjemålning sina största utmaningar i den offentliga miljön. Trafik i form av personbilar och andra fordon är beroende av tydliga markeringar för att kunna göra rätt. Inga tveksamheter får förekomma. Markeringarna måste hålla trots att platserna används flitigt.

Tätt förknippade med vägarna är parkeringsplatser, köpcentrum och parkeringshus. Också där väntar totalt kaos med stora olycksrisker som följd om linjemålning på asfalt och betong inte utförs korrekt.

Vid större industrier kan liknande situationer uppstå. Där många fordon av olika typer framförs behövs entydiga och klara markeringar för att säkra verksamheten.

Vad kräver du av en entreprenör?

Som ansvarig för någon av dessa typer av miljöer är du medveten om vikten av korrekt hantering. Det handlar inte heller bara om rätt linjemålning på rätt ställe. Man behöver också ha gamla linjer och bruk av godkända produkter i åtanke. För att inga oklarheter ska uppstå måste gamla markeringar tas bort fullständigt.

Idag vill vi i största möjliga mån lämna så litet miljöavtryck som går. Då måste också din entreprenör ha kunskaper om lämpliga material och tillgång till desamma.

Ett företag med lång erfarenhet och rätt inställning är idealiskt. Börja med ett inledande möte där ni går igenom vad som önskas utfört och arbeta sedan vidare tillsammans.

Ett gott samarbete är nödvändigt oavsett vilken typ av arbete det än handlar om, väg eller lekplats eller spelplan. 

7 Jun 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.