Undersök priserna för en badrumsrenovering

Det finns all anledning att i Stockholm försöka använda sig av konkurrensen som finns inom alla områden i staden. Oavsett om man står inför en större renovering eller om man söker efter en vara eller en speciell produkt så finns det mycket pengar att tjäna på att lägga ner lite tid på att undersöka hur prisbilden inom det specifika området ser ut. Gör man det så kommer man att bli oerhört överraskad över hur mycket pengar det de facto kan komma att skilja mellan två olika företag inom samma bransch eller mellan två stycken likadana produkter.

För att ge ett konkret exempel på ett typiskt sådant scenario så kan vi säga att det handlar om att du just har köpt en ny bostad i Stockholm och att du innan inflyttning vill genomföra en badrumsrenovering. För denna badrumsrenovering så behöver du dels material – kakel, klinkers, nytt badkar, handfat och toalett samt hyllor – och du behöver dels också professionell hjälp för att installera allt detta. Det första du gör här är att undersöka hur priset ser ut bland de olika företag som erbjuder tjänsten om badrumsrenovering samt hur lång tid de behöver för att färdigställa badrummet enligt dina önskemål. Här kommer du att upptäcka att det blir betydligt billigare att kontakta en och samma firma snarare än att låta flera mindre sköta olika moment. Det vill säga – istället för att låta en elektriker, en rörmokare, en plattsättare och en snickare jobba så kontaktar du ett företag som kan ombesörja allting och kan därigenom spara mycket pengar.

Nummer två handlar om att hitta rätt företag inom detta i Stockholm då det inte bara finns ett enda som kan erbjuda totalentreprenad vid din badrumsrenovering. Nej, och det är här den stora prisskillnaden kommer att utkristalliseras för dig och du kommer ganska omgående att märka att det kan skilja ganska stora pengar mellan den billigaste och dyraste. Rådet här: välj bort både dessa. Den dyraste av förklarliga skäl och den billigaste av den anledningen att det kan finnas en anledning till den låga summan.

Kort sagt – du väljer ett företag som ligger någonstans i mitten rent prismässigt för din badrumsrenovering och här kommer priset att vara både rimligt och humant samt billigare än i andra städer. Naturligtvis här så inkluderar du även rot-avdraget i priset och sänker därmed kostnaden ytterligare.

Materialet för badrumsrenovering blir billigare i Stockholm

På samma sätt som du undersökt priserna för företagen som erbjuder sina tjänster så agerar du också vid val av material och priset för dessa. Du besöker dels de stora kedjorna – Bauhaus, Hornbach, Byggmax – och dels också speciella butiker för exempelvis kakel och klinkers i Stockholm.

Kort sagt, du åker runt och jämför priser och kan därigenom komma att spara extremt mycket pengar i slutändan. Viktigt här; underskatta inte kvaliteten på produkter från de större kedjorna, de låga priserna beror inte på att varorna är sämre utan för att det finns större lager.

Däri ligger alltså en förklaring till varför man som privatperson kan komma billigare undan med en badrumsrenovering i Stockholm, genom att jämföra och lägga ner lite extra tid på undersökning så får man också i slutändan ett bättre pris; oavsett om det rör en badrumsrenovering eller att köpa en soffa.

31 Jul 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.