Underbar uppfart

Är du less på det vassa gruset på din uppfart, som bara är jobbigt att gå på? Eller är du kanske trött på att behöva ta bort mossa mellan stenplattorna jämt och ständigt. Lägg då asfalt istället!

Uppfarten till huset är viktig. Det är den delen av tomten som används mest frekvent. Varenda gång du ska iväg, och varenda gång du kommer hem. Därför behöver den vara funktionsduglig och praktisk, men såklart gärna snygg också. Då är asfalt en bra kandidat för detta.

En stenlagd uppfart är visserligen väldigt snyggt, men bara om den underhålls. Mossa och ogräs letar sig gärna upp mellan skarvarna, vilket ju inte är så smickrande. Att hela tiden behöva rensa där är inte ett roligt jobb. Ogräs letar sig även upp i grus. Förmodligen ännu enklare och snabbare där, än om det är stenlagt. En tröst då, är att det är lättare att ta dra upp med rötterna i grus. Men grus är inte det bästa underlaget att gå på. Man sjunker lätt ned, och går man barfota får man räkna med den ryckiga höga knän-stilen, ackompanjerat av ljudeffekter som låter “Aj, aj, aj!” vid varje steg.

Asfalt raderar problemen

Om man istället lägger asfalt på uppfarten slipper man de ovan beskrivna problemen. Inget mer ogräsrens och inga fler vassa vandringar för fötterna. Men hur snyggt är asfalt då? Enbart asfalt i sig är måhända inte det snyggaste, men allt handlar om sammanhanget. Vad är väl en asfalterad uppfart, omgärdad av frodiga och blomstrande rabatter? Jo, den kan vara alldeles, alldeles underbar. Läs mer om asfalt läggning på denna webbsida: https://www.asfaltgöteborg.nu

23 Jul 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.