Tryggare byggnad

Vare sig det är i hemmet, på jobbet eller i affären vill man känna sig trygg. Det har mer än en gång blivit bränder som skapar panik. Idag finns det olika brandlösningar för olika byggnader.

För många är det det värsta som kan hända, just en brand. Varenda år skövlar bränder liv. Man ser hur snabbt den rör sig. Ett oskyddat trähus tar inte lång tid på sig att brinna upp, skrämmande. Branden tar ingen hänsyn till vem, och hur många, som är där inne. Det gäller att man själv tar ansvar över det, och gör vad man kan för att vara förberedd. Det viktigaste är att alla levande tar sig ut, först människor och djur. Finns tid över kan man ta med sig värdesaker. Men ingen värdesak kan jämföras i kostnad med ett liv.

Hur gör man om branden bryter lös?

Man kan aldrig vara helt skyddad från att det ska börja brinna. Det kan hända vem som helst, oavsett om man är försiktig. Vi lever i ett samhälle med fullt av teknik som kan fatta eld. Man bör ha en bra brandisolering, eller någon annan form av brandskydd. Detta gör att branden inte kan sprida sig på samma sätt. Isoleringen bromsar både rök och eld. Utöver det bör man i varenda rum ha ett brandlarm, dessa ska kontrolleras så att de funkar. Även en brandsläckare som är enkel att komma åt, samt en brandfilt. Har man barn bör man även prata med dem om vad de ska göra om brandlarmet tjuter.

17 May 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.