Trapphusrenovering Malmö - tips och råd

Hur ser det ut i trapphuset i er fastighet i Malmö? Att trapphuset slits är långt ifrån ovanligt: samtliga boende i fastigheten går dagligen in i detta och man kanske drar tunga saker som repar golvet, man ställer tunga saker på ytan och smuts och annat skapar ett rörigt och fult intryck.

Genom en trapphusrenovering i Malmö kan man nå helt nya höjder och, faktiskt, även värden. En professionell trapphusrenovering i Malmö är värdehöjande både för fastigheten och för varje enskild bostad placerad i denna. Det handlar då om att en försäljning av en lägenhet får ett riktigt bra första intryck då spekulanterna kommer in genom entrén. Man köper en helhet, eller hur?

Här nedan tänkte vi gå igenom några punkter att tänka på inför en trapphusrenovering i Malmö och bidra med några tips och råd om hur ni ska lyckas.

  • Välj rätt utförare. Att välja en erfaren utförare för en trapphusrenovering är den viktigaste punkten. Ta in offerter och jämför priser - men fokusera i första hand på referenser när ni gör valet. Hur många trapphus har man renoverat - och hur nöjda är kunderna? Se alltid till att få se bilder och se gärna till att besöka dessa föreningar också.
  • Vilken stil och omfattning? Att renovera ett trapphus handlar också om att kunna anpassa renovering utifrån den arkitektoniska stil som finns i fastigheten. Särskilt viktigt blir detta om det handlar om äldre fastigheter. Man kan exempelvis sätta träpaneler, man kan måla om - och man kan även exempelvis skapa detaljer i form av stuckatur längs väggarna. En viktig sak att tänka på gäller modernisering. Det går att byta ut el, byta till energilampor och exempelvis digitala tavlor samt passersystem i samband med en trapphusrenovering i Malmö. Ett råd är att göra detta redan nu och i samband med att renoveringen sker.
  • Informera. En trapphusrenovering kommer att påverka de boende under tiden den pågår. Se till att alla informeras och att företaget ni anlitar också arbetar aktivt för att förenkla. Vardagen kommer att störas - men med rätt företag så blir resan lite enklare att uthärda.
2 May 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.