Trägrindar passar mycket bra för hästhållning

Det finns knappast något mer klassiskt val på en hästgård än trägrindar. Trägrindar för hästhållning har varit mycket populärt så länge någon kan minnas.

Få saker hör ihop så bra som trägrindar och hästgårdar. Till och med barn som ritar ett stall vet att valet av grind bör falla på en trägrind. Dessa två hör helt enkelt ihop och är en naturlig del på svenska, och även utländska, gårdar. Att det blivit som så att man använder trägrindar för hästhållning beror dock inte bara på slumpen.

Träets estetik ger ett väldigt naturligt intryck. Material som glas och metall är inte bara hårda, de skär sig dessutom ofta mot en miljö likt den på en hästgård. Dessa material kan dessutom vara skadliga för hästarna. En glasruta som gått sönder i tusen bitar är inget man vill se sin häst trampa rundor i.

Trägrindar som är snälla mot hästarna

Trägrindar för hästhållning är specialanpassade för hästgårdens behov. Inte bara är de tåliga, de är dessutom säkra för hästarna att vistas bakom. Hästar är stora och väldigt starka djur. För att en grind ska klara av styrkan som en häst besitter måste den vara av god kvalitet och byggd just för ändamålet.

En grind från den lokala byggmarknaden räcker inte för att stänga in en stor häst. Risken med en för svag trägrind är att hästen sparkar sönder den och skadar sig på den. Med trägrindar för hästhållning elimineras detta bekymmer då grindarna testats för att klara av tuffa tag, likt de en häst kan utsätta grinden för.

17 Aug 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.