Trädgårdstrender 2022

Läs om vilka trädgårdstrender som kommer att dominera 2022. Fyra olika trender och vad du kan göra med din trädgård för att närma dig dom.

Trädgårdstrender 2022 Vad är det som kommer dominera trädgårdarna 2022? Vi har grävt i myllan och hittat svar.

Nära naturen

Den svenska naturen är en stor inspirationskälla i år. Vi vill gärna ha klassiska svenska växter och söker oss tillbaka till våra rötter. Det är viktigt att skapa en hållbar trädgårdsmiljö för att värna om den biologiska mångfalden. Trädgården blir del av ett holistiskt tankesätt där människa, natur och djur lever tillsammans.

Det är en trend med mycket nostalgi. Växter som vi minns från vår barndom kommer tillbaka. I fönstren ser vi klassiska och gammaldags krukväxter.

Trä är det rådande materialet, men även sten. Se till att renovera och ta hand om gamla stengångar och gärdsgårdar. Anlita en stensättare i Stockholm som hjälper dig. Färgskalan är harmonisk, mjuk och naturlig.

Vi vill köpa närodlat och ekologisk. Gärna direkt från bonden eller odlaren. Det gäller såväl mat som krukväxter och snittblommor.

Den gröna staden

I staden finns mer odlingsmöjligheter än vad man kan tro. Folk gräver och odlar där det går. 2022 blir det mer pallkragar, sedumtak, gröna väggar och prunkande balkonger än tidigare. Den gröna staden är lustfylld, modern och nyfiken i sitt formspråk och växtval.

Träd och växter som tycker om att växa i kruka har en självklar plats i den gröna staden. Färgskalan är kontrastrik och står sig bra mot hård och kalla material som betong och sten. Ta vara på den platsen du har och gå med i din bostadsrätts- eller hyresgästförenings odlingsgrupp och bygg upp den gröna staden tillsammans med andra. Vilket underbart sätt att starta 2022 på!

Lust och fägring stor

Våga vara romantisk 2022. Nu vill vi skapa och hitta nya intima mötesplatser i trädgården. Bersån med slingrande olvon och doftande syren är lockande och sensuellt. Färgskalan är röd och symboliserar längtan och lust.

Ge dig hän doftande och prunkande växtlighet som snärjer in och förför. Kombinera med mjuka och lyxiga material som sammet och silke. Varför inte investera i ett lusthus med rosenbuskar utanför? Där kan sedan du och ditt sällskap sitta, smutta på något gott och viska små hemligheter till varandra.

Växtlig lekfullhet

Låt fantasin få utlopp i trädgården och på din balkong. Skapa din egen sagovärld med finurligt klippta häckar, spännande broar och söta dammar. Tänk på Alice i Underlandet och ta inspiration därifrån. Odla stora blommor i glada färger såsom solroser. Färgskalan är sprudlande, stark och klar. Materialen är mjuka och följsamma. Välj gärna udda trädgårdsmöbler och måla i klara färger för att få en härligt lekfull och rolig känsla. Läs mer om stensättare på denna hemsida: stensättarestockholm.nu

10 Jun 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.