Trädfällning på Värmdö

Bor ni på Värmdö och behöver hjälp med att fälla några träd? Om träden står nära bebyggelse måste trädfällningen ske genom sektionsfällning. Då tar man ner träden bit för bit i olika delar.

Träd som ska fällas och som står i närheten av hus och byggnader måste ofta tas ner i sektioner eftersom det är ont om plats att fälla trädet i ett enda stycke. Men att ta ner träd bit för bit är också mer säkert. Sektionsfällning används därför alltid i områden där det rör sig människor för att ingen ska komma till skada. Det finns flera olika tekniker för sektionsfällning. Vissa väljer att klättra upp i trädet för att såga det i bitar och sedan fira ner delarna i rep. Andra använder sig i stället av en kranbil med griptång som både kapar och lyfter ner de olika delarna. Det är ett effektivt sätt att plocka ner träd på.

Hjälp med både trädfällning och stubbfräsning

Vill man ha hjälp med trädfällning på Värmdö ska man ta in offerter från några olika företag som är specialiserade på att fälla träd. Men innan man kontaktar en trädfällningsfirma kan det vara bra att fundera över hur mycket hjälp man vill ha. De flesta företag erbjuder nämligen även att transportera bort det avverkade materialet, eller få det sågat till ved eller plankor. Andra tjänster som erbjuds kan vara stubbfräsning och återställning av marken på olika sätt, vilket gör det enkelt att sedan anlägga en gräsmatta eller blomsterrabatt där träden en gång stod.

15 Oct 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.