Tips för en lyckad badrumsrenovering

Det finns några rum i en bostad som brukar uppskattas extra mycket och av den enkla anledningen att man spenderar mycket tid i just dessa. Generellt sett så kan man säga att det handlar om tre stycken rum och att de ser ut enligt följande: Badrum, kök och sovrum. Det är också dessa tre rum som man försöker sätta sin egen prägel på då man flyttar till en ny bostad och det är där som först inleder en renovering. Förutsatt att man har råd vill säga. För, åtminstone två av dessa rum – köket och badrummet – för med sig ganska höga kostnader vid en renovering och där måste man således ha en viss buffert att rätta sig efter.

Har man det så finns det all anledning att ge sig in i en exempelvis en omfattande badrumsrenovering och av den anledningen tänkte vi rada upp några tips kring hur man kan få en sådan till ett så bra pris som möjligt – men där kvaliteten inte behöver ställas åt sidan.

Vi kan här säga att din buffert för en badrumsrenovering ligger på 70.000 kronor och att du har din bostad i Stockholm. Vi förutsätter här att du – liksom många andra – saknar den naturliga kunskapen och färdigheten som krävs och att du således måste anlita professionell hjälp vid din badrumsrenovering. Så här tycker vi att du ska agera för att få ut maximalt av denna summa:

  • Kakel och klinkers, wc-stolar, handfat och duschväggar säljs numera även hos större grossister och inte enbart hos speciella butiker. Du kan jämföra priser på exempelvis Bauhaus, K-Rauta, Byggmax och Hornbach och ställa dessa mot varandra. Många tror att köp i dessa butiker innebär ett nedköp gällande kvaliteten men här är det snarare tvärtom. Lösningarna håller en väldigt bra klass och gör din badrumsrenovering betydligt billigare.
  • Företag. Först och främst så ska du se dig omkring efter ett företag som kan sköta om allting vid din badrumsrenovering snarare än att välja flera mindre firmor. Då detta är gjort så ska du för att få till stånd ett bra pris se till att kontakta så många av dessa företag som möjligt och därefter så väljer du den billigaste. Men, som en fotnot här: se till att ringa några referenser också. Det finns många företag i Stockholm som erbjuder en badrumsrenovering utan att riktigt ha kött på benen. Ett samtal till tidigare kunder kan rädda dig från ett fuskjobb.
  • Rot-avdrag. Glöm för allt i världen inte att använda dig av rot-avdraget vid din badrumsrenovering. Det här innebär att du kan anlita ovan nämnda firma och där du efteråt drar av 30% av arbetskostnaden på din deklaration och får summan tillbaka på skatten.
19 Jul 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.