Tips för den som är intresserad av att installera solceller i Gävle

Med egna solceller kan man i Gävle producera merparten av den el man behöver. Då slipper man oroa sig för höga elräkningar och kan sova gott om natten.

Den gröna omställningen pågår för fullt och det lönar sig att hänga med på tåget. Ännu så länge kan den som vill installera egna solceller hemma på villataket få en skattereduktion för detta. Sverige lämpar sig dessutom utmärkt för den som vill producera el med hjälp av solceller.

Detta tack vare våra långa ljusa sommarmånader då solen knappt ens går ner. Många får då mer el än vad de kan göra av med och säljer den vidare till det fasta elnätet. Under vinterhalvåret sjunker så klart produktionen av solel och man kan då i stället behöva köpa el. Men tänker man då på den summa man sålt el för under sommarhalvåret blir kostnaden inte så hög.

Det lönar sig att satsa på solceller av kvalitet

Är man intresserad av att installera solceller i Gävle ska man ta hjälp av ett företag som erbjuder totalentreprenad. Då får man hjälp med att hitta rätt solcellsanläggning och får den även monterad av en certifierad montör och elektriker. Dessutom utbildas man i systemet så att man förstår hur det fungerar och enkelt kan läsa av det.

Det är alltid bra att jämföra priser mellan några olika aktörer innan man bestämmer sig. Ofta kan man fylla i en prisförfrågan via de olika företagens hemsidor. Men när man väljer solceller måste man även tänka på kvalitet och livslängd. Söker man på nätet kan man hitta en hel del intressant information om detta.

19 Aug 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.