Till salu – lägenhet med stuckatur i Stockholm

Att ha stuckatur i lägenheten i Stockholm signalerar att den är gammal och av välbevarad kvalitet. Innan du säljer – se till att renovera stuckaturen.

Gamla fina lägenheter i Stockholms innerstad har ofta högt i tak. Där är såklart också klassisk stuckatur i taken, eller stuck som det ibland förkortas till. Det är något som hör till denna typ av lägenhet lika självklart som att där finns kakelugn – åtminstone om ingen tidigare innehavare av lägenheten har varit klåfingrig nog att ta bort den. I värsta fall har samma ägare också tagit bort stuckaturen, eller har skadat den med olika installationer.

Att det finns stuckatur i taket är något som till och med nämns i till salu-annonserna. Det är en kvalitetsstämpel – det här är en gammal fin lägenhet och priset blir därefter. Stuckatur är ett säljargument.

Restaurera stuckaturen

Om du har en sådan lägenhet och har planer på att sälja den, så ta en titt upp i taket. Hur ser stuckaturen ut? Är den skadad? Förhoppningsvis är det inte du som har gett dig på den. Oavsett vilket så är det all idé att restaurera den innan du lägger ut lägenheten till försäljning. Det kommer att löna sig, helt klart.

Med välgjorda taklister och rosetter i stuck så signalerar du att lägenheten är gammal, har högt i tak och är av hög kvalitet. Det enda du behöver göra är att vända dig till en firma som kan det där med stuckatur så kommer de att fixa till den till dig.

15 Sep 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.