Tänk på detta vid din badrumsrenovering

Badrummet är det som på många sätt definierar och sätter standard på hela sin bostad och det är också en av anledningarna till varför det är ett rum som i en hög grad renoveras. Detta i kombination med att det dessutom är ett rum som används frekvent och av samtliga familjemedlemmar. Kort och gott; alla har nytta av ett fräscht badrum och det finns idag dessutom en väldigt god chans att få en badrumsrenovering utförd till ett förmånligt pris. Tack vare rot-avdraget så kan man anlita professionell hjälp och få en badrumsrenovering utförd med en rabatt om 30% av den totala arbetskostnaden med ett tak på 50.000 kronor årligen.

Rot-avdraget är verkligen något som förverkligat mångas familjers drömmar om ett fint och inbjudande badrum. Men; tyvärr så har det också förvandlats till en ren och skär mardröm för många.

Se upp för slarviga fuskjobb

Det man ska veta gällande byggbranschen och rot-avdraget är att de svarta jobb som fanns innan rot-avdraget såg dagens ljus har blivit ersatta av rena fuskjobb. Detta på grund av en enkel ekvation; enligt följande: fler har råd tack vare rot-avdraget – efterfrågan ökar – fler företag startar – fler oseriösa aktörer dyker upp – fuskjobb genomförs – privatpersoner får vattenskador i sina badrum.

Naturligtvis är detta fruktansvärt och till mångt och mycket så är det också ett storstadsfenomen där man sett att familjer i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala drabbats av fler fuskjobb än vad övriga Sverige gjort. Det är dessutom svårt att skydda sig; men det finns vissa små tips som man kan använda sig av.

Kolla upp hantverkaren ordentligt

Vilka? Vi tänkte rada upp några av dessa och vi kan säga att du står inför att genomföra en badrumsrenovering i Täby utanför Stockholm och ska anlita en firma som sköter allt (något som alltid är att föredra snarare än att anlita flera mindre företag för varje moment). Här ska du baserar ditt val av företag på dessa punkter:

Certifikat. Har elektrikern behörighet, har plattsättaren våtrumscertifikat och är den rörmokare som företaget har anställd godkänd enligt exempelvis Säker Vatten? Fråga och be om att få se dessa. Referenser: Vilka tidigare badrumsrenoveringar kan man visa upp – finns det bilder att visa och kan du få nummer till kunder? Se till att företaget du anlitar för din badrumsrenovering kan visa upp ett stort register av tidigare – nöjda! – kunder. Garanti och försäkring. Får du någon garanti på jobbet? Har företaget någon ansvarsförsäkring? Se även till att det fotograferas och att alla moment dokumenteras. Skulle det ske något så har du något att visa ditt försäkringsbolag.

30 Sep 2016

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.