Takläggare i Hedemora tätar hus

Det kan tyckas självklart att vattnet från snösmältning och regn inte ska leta sig in i ditt hus. Om du är osäker, kan du kontakta en takläggare i Hedemora.

Uppvärmningen av ditt hus börjar anta astronomiska höjder. Att värma huset med direktverkande el är inte det mest ekonomiska i dagsläget med höga elpriser. Du har därför allvarliga funderingar på att installera en luft-luftvärmepump och åtminstone dämpa kostnadsutvecklingen för eluppvärmning.

Du berättar om dina planer för en granne i kvarteret. “Borde du inte börja med att se över ditt hustak?”, frågar grannen med allvarlig min. “Flera av dina tegelpannor tycks ha lämnat taket och plåten på dina vindskivor fladdrar ju för vinden”.

Vid middagen informerar du övriga familjen om vad grannen sagt och din fru gillar vad hon får höra. “Jag har ju sagt till dig att det skramlar på taket när det blåser”, säger hon. “Men du har ju inte kunnat klättra upp på taket, men det kanske en takläggare kan göra?”.

En takläggare i Hedemora reparerar tak

Redan efter någon dag kommer en representant från en firma som har takläggare i Hedemora på besök. En sådan firma placerar inte bara ut takpannor på hustak utan gör också hela grundarbetet. “Ert tak behöver helrenoveras”, påstår takläggaren efter att ha inspekterat taket. “Det finns ruttna reglar under tegelpannorna och dessutom måste taket tätas med ny takpapp”.

“Har ni inte höga kostnader för uppvärmning av huset?”, fortsätter takläggaren. “Enligt min uppfattning bör ni tilläggsisolera tak och vind och det är sådant som vi kan utföra”. Takläggaren har träffat huvudet på spiken och du medger att era kostnader för elvärme har löpt amok den senaste tiden.

Några dagar efter besöket får du en offert på isolering och helrenovering av taket. Men firman kommer med ett överraskande förslag till takbeklädnad. Förslaget innebär att ert hus ska förses med ett plåttak. Ett plåttak är lätt att lägga och du behöver inte ägna tid och uppmärksamhet åt att underhålla taket. Under vintern kommer snön lätt att glida av taket och kommer inte att tynga takkonstruktionen. Att plåttaket dessutom har lång livslängd är ytterligare en stor fördel.

31 Aug 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.