Takläggare av rätta virket i Uppsala

För den som köpt ett äldre hus är det inte säkert att det nuvarande takmaterialet är det bästa. Hör med en takläggare i Uppsala för att få veta mer om material.

När taket ska läggas om är det inte bara att välja vilket material som helst. Vad som passar beror exempelvis på vilken lutning taket har. Om man önskar lägga papptak är det speciellt bra för den som har en fastighet med platt tak eller ett tak med lite lutning. Plåttaket är tåligt och hör till de billigare alternativen.

Allra vanligast är nog i alla fall de klassiska tegelpannorna. De skapar ett vackert utseende och är ett av de vanligaste taken som villaägare väljer. Förutom att de är snygga är de även mycket hållbara. Viktigt är dock att hålla taket rent så att inte mossa växer på takpannorna. Då finns det risk att det kan bildas mögel.

Takläggare lägger även modernare alternativ

Ett alternativ som kan läggas av takläggare i Uppsala på platta tak är sedumtak, något som fortfarande inte är jättevanligt. I folkmun kallas det även grönt tak, då man odlar gräs och andra växter där uppe. Dessa tak gör att bostäderna blir varmare och billigare i uppvärmningskostnader. Växtligheten reglerar värmen.

Förutom att det är ett vackert tak har det en fördel som kan vara nog så viktig. Skulle det regna en hel del kommer vattnet att sugas upp av växtligheten och inte rinna ner från taket och bilda stora vattenpölar på marken. Vattensamlingar nära huset kan ställa till problem för husgrunden men även för marken generellt.

8 Nov 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.