Ta bort träd som skuggar ditt Attefallshus

Attefallshusen har blivit mycket populära som ett extra hus på tomten, som en rejälare sidostuga till fritidshuset eller rakt upp och ner som ett eget fast boende. I området kring Stockholm har flera Attefallshus sålts som bostadsrätter och det är ett mycket bra boende för till exempel en student att hyra under sin studietid på annan ort.

Många Attefallshus står i naturnära miljö med träd runt omkring. I Stockholmstrakten kan både ekar och andra kraftiga lövträd vara nog så besvärliga att beskära eller ta ned själv. Som husägare och markägare vill man ofta inte heller ta bort för mycket av den lummiga härliga vegetationen som ger trädgården sin särprägel. Då är det smart att ta råd och hjälp från professionella yrkespersoner. Be om råd och en offert för vad det kostar att ta bort hela träd eller delar av en tung bladkrona.

Ta hänsyn till grannarna!

Ett stort träd måste fällas med kunskap och precision. Tänk på grannarna och din relation till dem! Särskilt du som har en tomt bland fritidshus. Ett tungt träd kan mer eller mindre mosa små stugor om det skulle falla fel på en övernattningsstuga eller ett Attefallshus i skärgården. Men det finns hjälp att anlita, till exempel  www.trädfällningvärmdö.nu.

Släpp in solen i stugan

Genom att ta bort ett eller annat gammalt träd som skuggar trädgården får du helt nya möjligheter att placera ditt Attefallshus på ett bra sätt. Den som ska vistas i stugan vill förstås också kunna njuta av solen och de möjligheterna ökar naturligtvis när du minskat på träden runt om. Det brukar vara en balansgång det där, att få till en bra blandning av ljus och skugga. Det är ofta trädgårdskunniga, trädgårdsarkitekter och professionella trädfällare duktiga på.

Ett Attefallshus som fått stora möjligheter till ett fräscht ljusinsläpp blir det förstås mer gångbart på marknaden. Du som vill hyra ut huset kan göra det till ett högre pris. Anlitar du en trädfällare som är fackmannamässig så har du snart igen de pengarna i ren hyra. Det samma gäller förstås om du har tänkt att sälja Attefallshuset med en liten tomt som bostadsrätt.

Om du funderar på hur trädgården eller tomten kommer att förändras vid en fällning av träd så ta hjälp av proffs som kan förklara skillnaden för dig. Det är inte alltid så lätt att bara se ett nytt ljusinsläpp framför sig. Skillnaden kan bli mycket större än du tror. Till det bättre naturligtvis!  Men tyvärr också till det sämre. En lummig trädgård som gallras kan plötsligt kännas naken och utelämnande om trädfällningen inte gjorts på ett skonsamt sätt. Det är ofta bra att ta en bit i taget istället för att göra stora ingrepp. Du själv som tomtägare ska också hinna med!


Ett nytt träd tar fler år på sig att växa upp igen så tänk efter och fråga proffsen om råd så du får ett ljus som du blir nöjd med!

24 Jan 2017

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.