Stenentreprenad tog sig in i värmen

Olika typer av sten används inom många områden. Ett som kanske är lite ovanligare är sten till ångbastun. Lyckligtvis kunde det lösas med stenentreprenad.

Det lilla hotellet ville uppdatera och ta in något mer för att ge gästerna den ultimata upplevelsen. De hade redan skogen och de exotiska älgarna fanns runt knuten. Maten var fantastiskt och rummen vackra. Nu hade André kommit på en ny sak som skulle särskilja dem från de närliggande hotellen.

Det fanns outnyttjade rum som nu skulle få nytt liv. Ett företag hade hyrts in för att se till att allt gjordes enligt konstens alla regler då våtutrymmen krävde mer än andra rum. Det som skulle byggas var en ångbastu och tillhörande duschar. André hade också letat efter ett företag som skulle kunna hjälpa till med den sten som behövs.

Stenentreprenad hade rätt virke

Till sist hittade André en firma som erbjöd stenentreprenad och som kunde leverera det material som skulle skapa de platser där man satt under basturitualen. Stenen var marmor, ett perfekt val för en ångbastu. Den hade ett lyxigt utseende och skulle skapa ett härligt sparum som var lätt att hålla rent för städpersonalen.

Stenen beställdes för att komma strax efter att allt grundarbete gjorts, Det arbete som skedde bakom väggarna och under golvet. Stenarna sattes på plats. Det var ett tungt arbete som krävde en hel del styrka. Men så tillsist var allt på plats och André tillsammans med några av hotellets anställda kunde prova den nya attraktionen. Nu kunde de äntligen ta med bastun på nästa inlägg i bloggen.

Mer om stenentreprenad hittar du här: https://www.ve-sten.se/ 

10 Feb 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.