Stålkonstruktioner ser så olika ut

Behöver du skaffa material för stålkonstruktioner, ta reda på vilka mått det gäller och vilken användning materialet ska tåla. Kontakta sedan en seriös stålförsäljare och be om tips.

En stålkonstruktion kan vara en säng, en spiralfjäder, en diskbänk eller ett trappräcke. Det går åt mängder av stål för alla konstruktioner vi behöver för byggnader och heminredning, maskiner och inventarier. Hur vet man vad man ska välja för sorts stål vid en tillverkning? Det finns specifika standarder, som är gängse inom branschen. Ett företag som säljer stål vet precis vad som gäller för olika stålkonstruktioner, och de svarar gärna på dina frågor.

Byggnormer och hållfasthetskrav

När man bygger hus måste man ta hänsyn till en hel mängd byggnormer. Man sätter inte in vilka rör som helst i avloppet, och bärande konstruktioner måste hålla för tyngden de belastas med. Inte minst vid bygge av broar och järnvägar måste ingenjörerna räkna noga på hållfastheten.

Även en relativt enkel konstruktion som en stålcontainer ska hålla formen, och för det allra mesta ska den också vara tät. Täthetsprovningar görs enligt fastställda intervall om en container innehåller farligt gods som syror eller alkalier. När man tillverkar en stålrörsfåtölj måste den också hålla att sitta i, och konstruktionen ska både vara hållbar och bekväm. Oavsett vilken produkt du ska tillverka eller vilka stålkonstruktioner det gäller, kan en stålgrossist plocka fram de rätta materialen åt dig. De har också full koll på vilka stålverk som har det bästa stålet och vilka kvaliteter och standarder man kan beställa.

10 Dec 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.