Stålhallar – stadigare byggen får man leta efter

Stålhallar är stadiga och flexibla, därför passar de till det mesta. Titta noga nästa gång du ser en tennishall eller ett lager, troligtvis är det en stålhall.

En anledning till varför stålhallar är så pass vanliga är flexibiliteten. Bygget går att skräddarsy och anpassa till nästan vilken verksamhet som helst. Behöver matbutiken ett kyllager? En stålhall med installerad kylenhet är lösningen. Kontoret kanske behöver utökas? En stålhall med bra isolering utgör bekväma kontorslokaler året om.

Stålhallar är starka och kräver relativt lite underhåll. Att slippa lägga en massa tid och pengar på underhåll gör dem effektiva. Ett par burkar rostförebyggande färg kommer man långt med. Dessutom är själva bygget resurssnålt och det är möjligt att bygga dem av delvis återvunnet stål – bra för både plånbok och planet.

Hur bygger man stålhallar?

Stålhallar går relativt snabbt och smidigt att bygga. En bra konstruktör gör ofta de enskilda delarna till stålhallen i sina egna lokaler och monterar dem därefter på plats. Genom att få hela bygget gjort av en och samma aktör sparar kunden in och på att betala en dyr arkitekt exempelvis.

För att konstruera de olika detaljerna till en stålhall krävs både den ena och andra maskinen. Många firmor har exempelvis laserskärare för att mycket precist kunna skära igenom plåt och stål som vore det smör. När de olika delarna sedan monteras är det svetsning som gäller. Kort sagt smälter man ihop de olika stålstyckena för en stadig konstruktion som håller i år efter år. Läs mer om stålhallar på denna sajt: www.stålhallar.net

22 Sep 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.