Snygga golv höjer värdet på bostaden

Håller ni på att renovera bostaden? Glöm då inte bort golven. Golvet har stor betydelse för intrycket av ett rum och det kan verkligen vara värt att satsa lite extra och lägga in snygga golv.

Många glömmer bort golven när de renoverar, eller tror inte att de har så stor betydelse. Men ett slitet och trist golv kan förta hela intrycket av en nyuppsatt tapet eller nymålad vägg. Golven är också den yta som av naturliga skäl slits mest i ett rum. Därför kan man vinna mycket på att lägga in mer hållbara golv, som trägolv, så att det går att renovera och slipa om dem när de blir repiga. Trä är det mest populära golvmaterialet vilket också brukar märkas vid bostadsförsäljningar, där det ofta har en positiv inverkan på priset. Det finns därför flera bra anledningar att lägga in trägolv.

Golvläggning med garanti

Det finns många olika trägolv att välja mellan, som exempelvis lamellparkett, klassisk parkett, industriparkett, plankgolv med mera. Detta gör att det går att hitta trägolv som passar i både nya och äldre fastigheter. Men för att det ska bli riktigt snyggt och hållbart ska man helst ta hjälp av en riktig golvläggare när man ska lägga in ett nytt golv. Då får man även hjälp med att behandla trägolvet med en ytbehandling som exempelvis olja, vax eller lack. Vill man ha hjälp med golvläggning i Uppsala finns det golvläggare som också lämnar garanti på sitt arbete, vilket kan vara bra då trä är ett levande material.

7 Jun 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.