Snabb åtgärd med stor kunskap

Fällning av träd kan ske av flera olika orsaker, men sättet man fäller trädet på är ändå densamma. Det som kan skilja sig åt är om trädet står trångt till eller om det är mycket högt och brett.

Trädfällning kan ta nästan hur lång tid som helt eller gå mycket snabbt. Det handlar om vilken kunskap man har och vilken utrustning som står till hands. Men det handlar också om hur stort trädet är och hur det är placerat. Ett träd i skogen kan man till exempel bara kapa ner utan att vara rädd för att skada något runtomkring. Ett träd i en trång villaträdgård däremot kan behöva tas ner bit för bit. Ibland använder man stege, ibland klättring och ibland lift.

Se upp för fallande träd!

Det finns en mängd regler för hur ett träd ska fällas på ett säkert sätt. Sträcker sig grenar ut över publika ytor så behöver man till exempel spärra av och sätta upp varningsmaterial. Detsamma gäller om trädet är högt och riskerar att falla utanför trädgården. Det räcker med en ganska tunn gren för att man ska skada sig eller för att en bilruta ska gå sönder. För att inte nämna vad som händer om man råkar cykla på en plötsligt nedfallen gren.

Säkerheten för den som fäller trädet, alla runt omkring och all egendom runt omkring är därför alltid det viktigaste vid en trädfällning. Det får helt enkelt ta den tid det tar, för att säkerheten inte ska tummas på. Läs mer om trädfällning här: trädfällningnacka.nu

17 Jan 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.