Slipa dina golv i Stockholm

Vill du veta vad det finns för olika priser på golvslipning i Stockholm? Funderar du på att slipa dina golv? Här nedan får du en insikt i vad det handlar om när det gäller priser på att slipa golv.

När det gäller priser i en storstad är det möjligt att det finns mer konkurrens än i en mindre ort. Sannolikheten att det finns mer att välja på när det gäller olika företag är då även större. Ett pris på golvslipning i Stockholm kan därför variera mer än i en ort där konkurrensen och utbudet är mindre. Det säger sig självt.

Många tjänster kan idag köpas på nätet men när det gäller hantverk måste arbetet utföras på plats och även om du köper in en tjänst långväga ifrån som har ett bättre pris kommer kostnaderna för transport fram och tillbaka göra att priset sammanlagt skjuter i höjden. Det är alltså en hel del att ta med i beräkningen när du beställer en golvslipning eller ett annat jobb som kräver att en hantverkare är på plats. Förutom detta spelar storleken på rummen i vilka golven ska slipas en central roll. Större rum blir fler kvadratmeter och följaktligen mer kostsamt.

Pris på golvslipning

Även om priserna varierar en del kan man se att de ligger mellan 200 och 500 kronor per kvadratmeter. Med rot-avdraget kommer det att sjunka till någonstans runt 144 kronor per kvadratmeter. Upp till 500 kronor kan det bli om man räknar in lackning eller en lätt infärgning med hjälp av olja eller annan teknik. Det är alltså inte bara själva slipningen som man bör ta med i sin kalkyl. Kostnaderna för lack kontra olja har även de betydelse.

Dåliga förberedelser inför golvslipning kan stå dig dyrt

En viktig sak att tänka på är att du förbereder allt så noga som möjligt. Städa undan allt och täck för rummet så att det bara finns en liten ingång att komma in i. Det ryker rejält med damm när det väl slipas och du vill nog inte att det ska sprida sig till de andra rummen mer än absolut nödvändigt. Skulle dina hantverkare behöva börja med att tömma rummet och täcka för tar ju jobbet åtskilligt mycket längre tid. Ju mer du underlättar desto snabbare går själva arbetet med att slipa, för att sedan behandla ytan genom att lacka eller olja. Vilket som passar dig och gynnar materialet bäst.

18 Sep 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.