Skräddarsydda inglasningar för altaner

Om du vill spendera mer tid på din altan utan att oroa dig för väder och vind, kan det vara en god idé att glasa in den. Med en inglasning kan du njuta av din altan året runt och få ett extra rum i ditt hem. Men innan du drar igång ditt projekt, bör du hitta en pålitlig glasmästare som kan hjälpa dig att ta alla nödvändiga beslut.

Utförande av inglasningen

Innan du kontaktar ditt glasmästeri i Göteborg bör du fundera på hur mycket du vill använda altanen. Om du vill använda den året runt, behöver du en ordentlig isolering och isolerande fönster. Du kan välja att glasa in hela altanen eller bara vissa delar av den. En vanlig lösning är att ha stora glaspartier som kan skjutas upp för att skapa en öppen känsla. Det är viktigt att diskutera detta med din glasmästare så att ni kan hitta en lösning som passar dig och dina behov.

Val av glas

Valet av glas är avgörande för hur väl din altaninglasning kommer att isolera och hur mycket energi du kommer att behöva använda. Ett populärt val är energiglas, som har en hög isolerande effekt och kan bidra till att spara energi och pengar på lång sikt. Du kan välja mellan 3-glasfönster eller 2-glasfönster beroende på dina behov och önskemål.

Andra faktorer att överväga

När du planerar din altaninglasning, bör du också överväga andra faktorer såsom vilka material som ska användas och om du vill ha någon form av tak. Din glasmästare kan hjälpa dig att ta beslut som kommer att säkerställa att din altaninglasning blir precis som du vill ha den.

4 May 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.