Se över er arbetsplatsbelysning

God arbetsplatsbelysning är en förutsättning för att dina anställda ska må bra och göra ett bra arbete. Tänk både på allmänbelysningen och punktbelysningen.

Att ha bra belysning på arbetsplats är mycket viktigare än man kan tro. Det är inte så svårt att förstå hur viktigt detta är för den som sitter eller står och arbetar med arbetsuppgifter som är krävande för synen. Men belysningen är viktig för alla som vistas på arbetsplatsen.

Ljuset är en del av arbetsmiljön som man kanske inte tänker lika mycket på som man gör vad gäller till exempel ljudnivå eller temperatur. Men den är minst lika viktig för dina anställdas välmående, och därmed för hur effektivt de arbetar.

Bra arbetsplatsbelysning med LED

Därför bör du se över den arbetsplatsbelysning ni har idag. Det är lätt hänt, och väldigt förståeligt, att man bara byter till samma slags ljuskällor som man haft tidigare, när det behövs. Men idag finns det alternativ som är så mycket bättre, och som dessutom sparar energi.

Belysning med LED är till exempel ofta ett mycket bättre alternativ än det man haft förut. Denna typ av belysning har utvecklats väldigt mycket sedan den först kom. Glöm det sterila, kallvita ljus som var det enda som gick att få då. Nu kan man få LED-ljus i flera olika färgtoner, och dimbart dessutom om man så önskar. Glöm för all del inte heller att säkerställa att ni både har bra allmänbelysning och att ni har den bästa belysningen för de enskilda arbetsstationer som finns.

6 Nov 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.