Satsa på solceller för egen elproduktion

Om du vill bli miljövänlig och bli din egen elproducent kan du satsa på förnybar energi och skaffa solceller på ditt villatak. En del tycker att taket blir välidgt fult, men det finns numera integrerade tak med solpaneler som inte alls förfular taket, utan du behåller det snygga utseendet på taket och samtidigt får utnyttja den energi som solen ger och får din el kostnadsfritt. Det kan dessutom vara bra att passa på innan det statliga bidraget till installationen av solceller försvinner med den nya regeringsbudgeten försvinner. Varför inte passa på redan idag?

Kontakta en elektriker för solcellsinstalleringen

Det är så gott som omöjligt att kunna installera solceller med tillhörande växellåda för elektricitetsfördelning i din villa på egen hand. Du behöver förmodligen en professionell elektriker som kan installera det på rätt a sättet. Skaffar du dig solceller hoppar du på miljötåget och ser samtidigt till att du i framtiden kan få elektriciteten kostnadsfritt. Då vet du att det som du använder i ditt hus, inte bidrar till en sämre värld eller som bidrar till växthusgaser. Med solceller poå integrerade tak, ser de ut som vilket annat tak som helst, men rymmer solceller i plattorna inuti taket. Växellådan leds till det allmänna nätet och du kan när dom helst sälja överloppselen till dina grannar. När det sedan är mörkt och du behöver mer el än vad dina solceller producerar är det sedan lätt att köpa den el som du behöver från det allmänna nätet.

Passa på att ordna med service av elprodukter

När du ändå har en elektriker hemma, låt henne, eller honom, läsa av hur stor andel av elen som dina övriga elektriska produkter som du har hemma använder. Då kan du snabbt se vilka av apparaterna som är miljöbovar. Då får du chansen att byta ut dem som drar mycket el. Ofta kan det vara gamla kykskåp, frysar eller tvättmaskiner som drar mycket el. Byter du i stället till nya vitvaror kan de dra hälften så mycket el som de gamla.

Anlita elektriker i Helsinbgborg

Behöver du en elektriker i Helsingborg? Välj då en elektriker som är med i EIO; elektriska installatörsorganisationen, vilket innebär bland annat att de är ansvarsförsäkrade och är rätt utbildade för alla slags elarbeten. Välj också en som är medel mi R-företagen som innebär att de arbetar med kvalitet, etik och moral och kan arbeta med datoriserade hus, så kallade KNX-hus. Sådana företag har elbesparingar som fokus nrä de arbetar och är behjälpliga med allt som har med belysningar och smarta elsystem. Här kan du läsa mer.

18 Jan 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.