Säker och prisvärd trädfällning i Stockholm

Ska ni fälla ett träd på innergården? Eller har ni ett träd på tomten som ni tror är sjukt? I Stockholm kan man få hjälp med trädfällning och att ställa diagnos på träd av utbildade arborister.

Trädfällning kräver särskild kunskap och utbildning så att fällningen sker säkert. Extra stor säkerhet måste man vidta vid trädfällning i bostadsområden och platser runt om i Stockholm där det rör sig människor. Ibland står träd också extra trångt inne på en gård eller nära husfasader och vägar. Då kan man inte fälla trädet i ett enda stycke utan måste såga ner det bit för bit genom så kallad sektionsfällning. Delarna firas sedan ner med rep för att inte någon ska komma till skada. Men i vissa fall kan man försiktigt släppa ner de olika delarna inom ett avgränsat område som noga kontrolleras.

Få hjälp med att transportera bort trädet efter trädfällning

I Stockholm finns det företag som är specialiserade på trädfällning och trädvård. Arbetet utförs av utbildade arborister vilka även kan ställa diagnos på sjuka träd och komma med förslag på lämpliga åtgärder. Förutom trädfällning erbjuder de bortforsling av det avverkade materialet, samt stubbfräsning. Innan de tar ner ett träd gör de först en noggrann riskanalys. Bedömer man att sektionsfällning av trädet är det bästa brukar arboristen oftast klättra upp i trädet och därifrån kapa trädets olika grenar. Man kan ta hjälp av en arborist som företag, fastighetsägare, bostadsrättsförening, kommun eller privatperson. Som privatperson kan man dessutom använda rutavdraget på arbetskostnaden.

15 Feb 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.