Så kan du förnya trägolvet

Behöver du renovera ditt trägolv? Om man har haft ett slitet trägolv ett bra tag, kan man behöva renovera det för att det ska få tillbaka sitt ursprungliga utseende. Även om man rengör det hur många gånger som helst, hjälper det inte om golvet är för utslitet.

Arbetare slipar golvet med en slipmaskin

Endast en golvslipning kan ge tillbaka trägolvets ursprungliga utseende

Har trägolvet mer än 40 år på nacken hjälper det inte med vatten och miljövänlig såpa för att få ett rent och skinande fint trägolv. Det enda som hjälper då är en riktig golvslipning i Stockholm med en golvslipningsmaskin. Förut förknippade man golvslipning med ett otroligt finkornigt damm som kom ur golvslipningsmaskinen, men så är det inte längre.

Moderna maskiner tar bort det finkorniga dammet

De moderna golvslipningsmaskinerna som man använder sig av, har ett insug som suger in det finkorniga dammet. Maskinen fungerar både som slipningsmaskin och dammsugare samtidigt. Det har gjort att golvslipningen inte längre är allergiframkallande för dem som har arbetat med detta under flera år. Det ger heller inte de boende något besvär. Att en hantverkare har rätta slags maskiner är mycket viktigt då det är centralt att den personen kan hantera de verktyg som de har att arbeta med.

Så kan du få tag i rätt golvslipare

Letar du efter en hantverkare som kan utföra golvslipningen hemma hos dig? Då är en googling när du går in på Google och skriver in "parkettslipning Stockholm" i Googles sökfält ett av de bästa sätten att få tag i några olika golvslipare som arbetar i Stockholm. Man behöver några olika hantverkare som man kan jämföra med för att man ska kunna få den bästa hantverkare som kan utföra en parkettslipning. Vad ska man titta efter om man vill veta om en hantverkare är en duktig sådan? Bland det viktigaste är de referenser som en hantverkare har. Här handlar det inte om rykten och skvaller, utan om de slags omdömen som en hantverkare får av dem som har anlitat honom, eller henne.

Dra av på arbetskostnaden och få ner priset

När du väl har fått tag i den som verkar bäst och du ber dem komma och slipa din parkett, kan du alltid dra av, som mest 30 procent, av arbetskostnaden. På det sättet kan du få ner kostnaderna för slipningen av parketten. Efteråt ska parketten behandlas med hårdvax, bets eller matt eller glansig lack, beroende på hur rummet och golvet används. Läs mer här om parkettslipning som förlänger parkettens hållbarhet.

28 Sep 2018

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.