Så får man råd med lite badrumslyx

Det är många som drömmer om ett nytt och fräsch badrum. Gärna med lite extra lyx som golvvärme, vackert kakel eller ett stort badkar. Här kommer några tips om hur man får drömbadrummet.

En badrumsrenovering är ett större projekt som kostar en hel del. Men ett nytt badrum höjer också värdet på bostaden och är förr eller senare också nödvändigt, då tätskikt och material inte håller tätt för evigt. Man brukar säga att badrum håller i ungefär femton till tjugo år.

Eftersom det inte är så ofta man renoverar badrummet kan det betyda mycket att även unna sig lite extra lyx, som exempelvis golvvärme eller ett vackert badkar. Har man en mindre budget och har svårt att få pengarna att räcka till för det där lilla extra, kan man kanske istället välja ett billigare kakel eller en våtrumstapet för att få råd med lyxen?

Många fördelar med totalentreprenad

En badrumsrenovering kräver våtrumscertifierade hantverkare då det är viktigt att tätskikt och installationer blir rätt. Annars kommer heller inte försäkringen att gälla om det skulle uppstå fuktskador. Det finns byggföretag som är särskilt specialiserade på badrumsrenoveringar och som kan sköta allt från planering till slutbesiktning.

Att använda sig av totalentreprenad är oftast enklast, då man sparar mycket tid och slipper jaga olika hantverkare. Ta in offerter från några olika byggentreprenörer men titta även på referenser. Skriv sedan ett avtal med den valda byggfirman, där både slutsumma och datum för när badrumsrenoveringen ska vara klar finns med. Mer om badrumsrenoveringar på denna sida: badrumsrenoveringsundbyberg.se

16 Aug 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.