Rivning görs bäst av proffs i Stockholm

Att utföra rivning av hus i Stockholm är en grannlaga uppgift. Det är mycket att tänka på och inget får gå fel. En rivningsfirma har koll på allt det där.

Att syssla med rivning av hus kräver mycket mer kunskap, förberedelser och arbete än man skulle kunna tro. Det är inte bara att komma med stora släggan och slå ner huset. Särskilt inte om det ligger i tätbebyggd stadsmiljö med andra byggnader nära inpå. I till exempel Stockholm är ju detta ofta fallet. Flervåningshusen ligger till och med alldeles vägg i vägg med varandra.

En rivningsfirma måste självklart ha kännedom om alla krav som finns runt omkring rivning. Först behöver de göra noggranna kontroller av huset, bland annat för att se om det innehåller miljöfarliga material såsom asbest eller PCB. Därefter ska det ansökas om rivningslov.

Rivning med försiktighet

När rivningslovet har beviljats så börjar man med att, med noggranna försiktighetsåtgärder, ta ut de eventuella miljöfarliga material som man hittat. Rivningsarbetet måste också planeras noga även av andra anledningar, så att man inte försätter arbetarna i fara. Det kan handla om risk för ras, men även uppkomsten av damm och buller är sådant man tar hänsyn till.

När det så bara står kvar en stomme av huset så kommer de stora maskinerna och gör slutrivningen. Restmaterial som bildas måste transporteras bort till en godkänd mottagare. Allt måste bort. När inget gammalt material eller annat skräp återstår så är jobbet äntligen klart och en rapport kan skrivas.

8 Nov 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.