Riva hus för att bygga nytt i Stockholm

Riva hus istället för att renovera och bygga ut hus kan vara det billigare alternativet för att få nya kåkar i Stockholm. Bort med det gamla, in med det nya.

Har kåken varit eran i många herrans år? Då är det nog, som i sången om 34:an, kanske dags att riva den. Särskilt om ni vill bygga nytt. I det fallet är det nödvändigt att bli av med det gamla huset, för att den nya kåken ska få plats. Det kanske låter som en självklarhet, men det verkar inte som att det är det för många människor.

I stället är det vanligt att husägare har så starka känslor för sitt gamla hus, att de väljer att försöka bygga ut det istället. Med mer eller mindre lyckade och fantasifulla metoder. Det blir sällan bra. Och det blir i princip aldrig lönsamt. Faktiskt är det ofta mycket billigare att riva det gamla huset, och börja om på helt ny kula.

Riva hus är bra – men spara på detaljerna

När du väl tagit beslutet att riva hus i Stockholm, kommer nästa valmöjlighet. Hur ska det göras? Även om du har tidigare erfarenhet av att riva till exempel kök eller innerväggar, är det en helt annan femma att riva ett helt hus. Här behöver du kalla in en professionell firma som gör jobbet. Det kräver nämligen en hel del utrustning.

Och dessutom möjligheten att frakta bort en hel del material. Men glöm inte att du faktiskt kan återanvända många detaljer från ditt gamla hus. Se till att rädda undan originalfönster och -dörrar, i det fall du vill föra över en del av själen i det gamla huset till det nya.

28 Aug 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.