Rensa och slänga

Less på alla prylar du har? Är du ansvarig för ett stort bygge, riv- och röjningsarbete eller en renovering? Längtar du efter att få rensa ordentligt och bara hiva ut allt från fönstret?

Visst har det hänt att man önskat sig en riktigt stor container när man tittat på alla prylar man samlat på sig under årens lopp. Tänk vad skönt att bara få lov att kasta ut allt man har? Låna, hyra eller köpa en container och se till att få grejerna ur sin åsyn. Det går ju an att titta på sina egna prylar men har man fått ärva eller behövt ta hand om andra människors saker eller ibland till och med skräp under en lång tid kan gränsen vara nådd. Då är det bara att ge sig iväg i jakten på en container och sedan släppa loss i röj- och släng- energin för att rensa i röran och bli mer förnöjd.

Riva och röja

Är man anställd på en byggarbetsplats kan man få lov att frossa rejält i släng och röj- känslan. Vid rivningsarbeten är det vanligt att det finns behållare för avfall i vartenda litet hörn. Allt som rivs ska tas omhand och det brukar finnas flera sorters containrar eller godsbehållare till alla de olika materialen. Det sorteras sedan och slängs i särskilda behållare på en sopstation men ju bättre förarbete desto bättre och mer lätthanterligt blir det efteråt. Håller man på med sopsortering i sin profession gäller det ju att ha sopcontainrar med olika slags funktion och utförande. Det finns företag som gör specialdesignade kärl för sophantering och avfallshantering.

Bygga, skapa och frakta

Lyckligtvis finns det alltid någon som tycker om att skapa och bygga nya produkter. Ibland blir det kanske bara på pappret men väldigt ofta sker det i verkligheten. Det är då någon utbrister det är detta jag vill göra. Utveckla design för kvalité och funktion. Det står en liten människa någonstans och lägger ner hela sin själ för att kunna ta fram behållare, sopkärl, containrar, eller packlårar för att forsla bort eller frakta hem vad som än önskas. Iblan sker frakten på båt. Allt man kan önska sig eller vilja ha hemskickat över hela stora atlanten eller andra världshav kan paketeras och fraktas. När det gäller stora ordrar eller kanske rent av ömtåliga värdeföremål som ska paketeras med emballage, så de slipper gå sönder, är det bra med stora fraktlådor.

28 Feb 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.