Referenser viktigt innan firma för badrumsrenovering anlitas

Innan du anlitar en hantverkare för ett arbeta är det viktigt att känna till hur det fungerar. Du bör till exempel aldrig betala för något i förskott eller för ett arbete som inte är fackmannamässigt utfört. En betydande nyckel till att hitta en firma där ett ömsesidigt förtroende kan byggas, är referenser. På så vis kan du vara mer säker på att firman faktiskt kan det de säger sig kunna.

Referenserna bör ha varit i din situation

En firma kan göra många olika saker. Om du ska anlita en firma för en badrumsrenovering i Ekerö, är det också optimalt om du kan tala med någon som anlitat firman för just en badrumsrenovering i Ekerö. Handlar det om en köksrenovering i en liten etta i centrala Stockholm, är det en lite annan situation. Kanske har du ett väldigt stort badrum med många olika typer av material, där du dessutom redan har ansökt om bygglov för att flytta fönstret. Olika typer av jobb kräver olika typer av kompetens, helt enkelt.

Hur du hittar hantverkaren kan spela roll

Hur du hittar hantverkaren kan ha viss inverkan på det här. Det är alltid bra att fråga om referenser, men i vissa lägen kan det vara mer angeläget än andra. Ser du att någonting ser konstigt ut, kan det vara extra viktigt. Om en liten firma ska utföra en badrumsrenovering i Ekerö till exempel, men har sin firma registrerad i Skåne, kan det vara läge att fråga om varför Ekerö inte är sätet. Att ta referenser i ett sådant läge kan öka tryggheten för dig, även om det fortfarande är viktigt att fråga om det är något du är osäker på.

Omdömen på nätet

Det är vanligt att kunder fattar beslut utifrån omdömen på nätet, något som de flesta firmor har vetskap om. Eftersom det potentiellt kan driva in en hel del kunder, finns det incitament för firmorna att manipulera dessa. Det här är inte något som en seriös aktör, men det har förekommit.

Ju större underlaget är, desto svårare blir det att manipulera helhetsbilden. Om det bara finns 4 anonyma kommentarer är det svårt att veta om man kan lita på det eller inte. Om det däremot finns 1000-tals kommenterar är sannolikheten lägre att det är manipulerat, även om det är fullt möjligt att göra det med så många omdömen också. Det bästa är om användarna är verifierade på något sätt.

6 Jan 2018

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.