Proffs på OVK besiktning i Stockholm

Nya hus måste genomgå en OVK besiktning i Stockholm så att ventilationen fungerar bra. Först när detta är klart och godkänt får man lov att flytta in i huset.

Det är certifierade besiktningsmän som utför den obligatoriska ventilationskontrollen och sedan skriver ut ett protokoll på OVK-besiktning. Då kan husägaren visa papper på att de lagstadgade skyldigheterna är fullgjorda. Det är lag på att OVK ska göras på alla nya hus, och i många fall ska det göras om med jämna mellanrum.

I offentliga lokaler, som skolor, äldreboenden och liknande måste det göra regelbundna OVK-kontroller. Det beror på att många människor vistas där samtidigt och det kräver hög kvalitet på inomhusluften. För hälsans skull måste man vara säker på att man inte inandas sot, kvalster och damm.

OVK besiktning och den viktiga ventilationen

Det bästa är om man kan vädra genom att öppna fönstren en stund varje dag. Men i många fall vill man inte släppa ut värmen hur som helst. Energikostnaden måste kalkyleras och vara rimlig. Kanske är det så att omgivningen innehåller avgaser eller rök, och då är det bättre att luften renas innan den släpps in i huset.

Vid en OVK besiktning i Stockholm ser man också vad som behöver åtgärdas. Fläktar och filter kontrolleras och man gör rent där det behövs om det har samlats smuts. Ventilationsfirman har ändamålsenlig utrustning för att kunna rensa inuti fläktrören. Det är viktigt för luftens standard att man är noga med sin ventilationsanläggning så att allt fungerar utan problem. Mer kring OVK besiktning hittar du på denna sida: ovkbesiktningstockholm.nu

8 Mar 2023

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.