Priser på golvslipning i Stockholm

Många glömmer bort trägolven då de renoverar men det borde de inte. Golvet är ett rums synligaste yta och ett slitet trägolv förstör intrycket. Men vad kostar då golvslipning i Stockholm?

Ett trist och livlöst trägolv kan helt förstöra helheten i ett rum och trots detta är det många som struntar i golven då de renoverar. Vissa för att de tycker det är omständligt och tror att det tar flera dagar, andra för att de inte har råd och tror att det kostar en förmögenhet. Visst kan det vara omständigt och ta lång tid att slipa golv då man gör det själv. Men anlitar man i stället en professionell golvslipningsfirma tar det vanligtvis inte mer än en dag för ett normalstort rum. Dessutom slipper man städa eftersom de använder sig av moderna maskiner som också samlar upp slipdammet. Genom att ta hjälp med golvslipningen får man också golv som håller riktigt länge och inte behöver slipas om i första taget. En golvslipningsfirma kan också komma med goda råd kring val av ytbehandling. Ofta väljer man ytbehandling efter hur rummet används. I ett kök som utsätts för en hel del spill passar ofta lack eller vax bra, eftersom de ger golven en stark skyddande yta som står emot väta bra. Men man kan också påverka golvets utseende med exempelvis bets, såpa och lut.

Varierande priser på golvslipning

En golvslipning med efterbehandling kostar alltid mindre än att lägga in ett nytt golv och är oftast att föredra om det är möjligt, särskilt om man har gamla originalgolv från när huset byggdes. Dessutom är det bättre för miljön att i stället renovera och behålla gamla golv i den mån det går. Det är ett tjockleken på golvet som avgör om det går att slipa och ibland kan det vara svårt att själv avgöra om det går att renovera och slipa golvet. Men de flesta golvslipningsföretag kommer ut på ett gratis hembesök i samband med att man gör en offertförfrågan och gör då en kontroll. Ibland kan priser på golvslipning i Stockholm variera och det kan därför vara bra att ta in en offert från mer än ett företag. Men man ska inte heller bara se till pris när man väljer hantverkare utan det krävs också erfarenhet för att få till ett riktigt snyggt och hållbart resultat. Vissa golvslipningsföretag erbjuder även flera års garanti på sitt arbete vilket kan vara bra och kännas tryggt.

22 Jul 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.