Perfekt gjord golvslipning i Nacka

Ett gammalt slitet golv får nytt liv om man anlitar golvslipning i Nacka eftersom de har det kunnande och den utrustning som krävs för att det skall bli ett perfekt resultat som man är nöjd med.

Har man en gång valt att lägga in ett trägolv så blir man bara mer och mer nöjd. Golvet är vackert och tåligt men om det skulle bli slitet så behöver man inte köpa ett nytt. Man beställer bara golvslipning från ett kunnigt företag.

Ett trägolv kan i princip slipas hur många gånger som helst. Ett lamparkettgolv kan också slipas, men kanske bara tre eller fyra gånger. När man slipar och behandlar golvet kan man samtidigt välja att byta färg på det om man vill. I samband med efterbehandlingen kan hantverkaren lägga in pigment i lacken eller vaxet som kan ge en annorlunda nyans.

Golvslipning är ett hantverk

Att slipa ett golv kräver bra moderna maskiner och mycket yrkesskicklighet. Ytan måste bli helt jämn och det får inte finnas några synliga slipmärken kvar. Man behöver också ha rätt verktyg för att komma åt alla hörn och fogar så att de blir slipade ordentligt.

När slipningen är gjord är det viktigt att man lägger på rätt efterbehandling så att golvet blir tåligt igen. En fackman vet vilken sorts efterbehandling som lämpar sig bäst. Det finns lack eller olja, men också hårdvax. Vad man väljer avgörs av av hur mycket skötsel man vill lägga.

Golvslipning ger rot-avdrag, så det är en god investering att ta hand om ett gammalt golv.

5 Nov 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.