Pallställ – rationell lagerhantering

Att kunna placera gods på lastpallar är en förutsättning för rationella transporter. Men lastpallar måste också kunna lagras i skräddarsydda pallställ.

Du är produktionschef i ett företag med tillverkning av inredningsdetaljer i stål och metall. Färdigprodukter ställs på europallar. De pallarna levereras ut i princip direkt efter att de tillverkats, men lagras under kortare tid i ett utlastningsområde. De måste dock samlastas med andra utgående produkter för att få rimliga transportkostnader.

De senaste åren har problem uppstått med inleveranser av komponenter. Till följd av pandemi och väpnade konflikter i omvärlden, har leveranstider för komponenter blivit allt mer kritiska. Stopp i produktionen har inträffat till följd av förseningar. Inte nog med att produktionen stått still, dessutom har företaget fått tacka nej till inkommande order.

Pallställ – ett sätt att bygga säkerhetslager

Företagsledningen har beslutat att ett säkerhetslager för komponenter måste byggas upp. Men var ska du få plats med ett sådant lager? Men tack och lov har lagerbyggnaden högt i tak och det bör vara möjligt att bygga upp pallställage. Du kontaktar ett företag som har pallställ som sitt specialområde. Du kan köpa antingen nya eller begagnade pallställ.

Behovet av pallställ för färdigvarulager bedömer du vara temporärt. Du väljer att köpa begagnade pallställ som kan säljas tillbaka eller i värsta fall skrotas. Pallställ för komponenter kräver mer eftertanke och där får du hjälp av leverantören. De har stort know-how kring lagerhantering som de gärna delar med sig av. En viktig fråga är vilka pallställ som kan placeras mot väggar och vilka som ska stå i gångar med pallställ.

17 Oct 2022

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.