Östermalms bästa golvslipning

Är ert trägolv repigt och trist? Då kan det vara läge att slipa om det och ge det en ny och snygg ytbehandling. Att slipa om trägolv i stället för att byta ut dem är dessutom snällt för miljön.

De flesta trägolv går att slipa om flera gånger och ett klassiskt parkettgolv i massivt trä går ofta att slipa mellan fyra till sex gånger, innan det är dags att byta ut det. En viktig del av ett trägolv är ytbehandlingen. Den skyddar golvet mot slitage och förhindrar att smuts och väta tränger in i träet, men har också stor betydelse för golvets utseende.

Lack är det som skyddar bäst mot spill, väta och grusiga skor och nu för tiden finns lack även med en matt finish. Även hårdvax skyddar bra mot spill och ger golvet en slät yta med lång hållbarhet. Olja är det som framhäver träets ådringar bäst och bevarar träkänslan. Men eftersom ett oljat golv lätt får bestående fläckar om man råkar spilla på det, passar det bäst i ett vardagsrum eller sovrum.

Dammfri golvslipning med moderna maskiner

För den som vill renovera eller slipa golv på Östermalm finns det flera bra golvslipningsföretag man kan vända sig till. De vet hur man slipar trägolv på ett skonsamt sätt utan att slipa ned dem för mycket. Dessutom använder de sig av moderna slipmaskiner som samtidigt samlar upp slipdammet. Eftersom man som privatperson kan använda sig av rot-avdraget är det inte särskilt dyrt att ta hjälp med golvslipningen.

20 Sep 2021

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.