Öppen eld i hemmet

Eld eller hög värme är inte en bra kombination med en byggnads övriga material och funktioner. Med brandtätning förebyggs olyckor, så att olika element kan samverka på ett bra och tryggt vis.

Det finns något grundläggande med en öppen eld i hemmet som gör att många vill ha det. Det är den där urminnes känslan av harmoni och mys. Elden kan bestå av ett tänt värmeljus, eller stearinljus, eller så kan det vara en kamin eller öppen eldstad. Men hur man än väljer så är det något som de flesta önskar få njuta av då och då. Därför är det också tyvärr vanligt att det sker olyckor där brand uppstår och hela hus kan brinna ner till grunden, så man bör vara försiktig och förutseende när det gäller öppen eld.

Trygghet med tätning

Om man lämnar ett rum så ska man alltid blåsa ut ett tänt ljus. Men om man har tänt i sin kamin så är det svårt att släcka den för att man lämnar rummet. Däremot är det viktigt att man ser till att kaminen är godkänd och installerad på ett säkert sätt enligt konstens alla regler. Det innebär även att det är korrekt material och tätningar runt skorstenen, som går genom tak och kanske även genom väggar och golv. Skorstenen kan bli mycket varm och då kan det uppstå en brand om den inte gränsar till brandsäkra material. Det ska vara en isolering och andra tätningsmaterial som tål hög temperatur runt skorstenen. Brandtätning är något livsviktigt. Läs mer om brandtätning på denna sida: https://www.brandtätningstockholm.se

7 Dec 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.