När du vill måla fasaden

Det kanske är dags för att måla om den egna villan? Då kan man behöva duktiga målare från målerifirma i Stockholm. Det vanliga sättet att få tag i en duktig målerifirma är att fråga nära och kära, vänner och bekanta om de känner till någon målerifirma som man kan anlita. Men känner inte de till någon som har en duktig målerifirma, kan man behöva googla "målerifirma" och "Stockholm", eller den ort där man behöver få tag i en målerifirma.

En målerifirma gör ju jobbet minst dubbelt så snabbt som en lekman. Har man ett hus med storleken på 100 kvadratmeter, med stora väggar, kan man själv behöva lägga en vecka på att få hela fasaden ommålad. Samma arbete tar kanske bara tre dagar för professionella målare. Den tiden kostar mycket att man inte behöver lägga den på att måla om.

Viktiga kriterier på målerifirma i Stockholm

Du håller väl reda på Rot-avdraget som man kan få för alla möjliga renoveringsarbeten i det egna hemmet. För att man ska få dra av för renoveringsarbete i det egna hemmet, är det viktigt att den målerifirma som man anlitar, har egen F-skattsedel. Det kan även en enskild målare ha. Men det är viktigast att de har en F-skattsedel. Har de egen F-skattsedel innebär det att de betalar sina egna skatter. Annars är det du, som kund, som blir deras arbetsgivare, och då bör man betala skatter och arbetsgivaravgifter. Det vill man kanske inte, i första taget i alla fall. Andra viktiga kriterier är att företaget till exempel har egen ansvarsförsäkring. Skulle det hända något vill man inte behöva betala för skadorna själv, eller offra sin egen hem- eller husförsäkring. Då ska företaget kunna betala för sina egna risker själv. Har de garantier så blir det också lättare att anlita dem. Ger de garantier, innebär det att de arbetar tills du som kund blir nöjd.

Målarfärgbranshen blir alltmer miljövmedveten

De som anser att den lilla människan inte kan göra något åt de miljöhot som finns mot jorden och de klimatförändringar som vi ser, men som kund kan man – och bör man alltid efterfråga miljövänliga produkter. Och effekterna låter inte vänta på sig. Målarfärgbranschen blir alltmer miljömedveten och tar fram miljövänlig målarfärg. Man måste inte ha plast i målarfärg. Det finns bättre och mer miljövänliga substanser som gör bättre färg som håller minst lika lång tid som plastfärg. Dessutom är plast i färgerna inte särskilt fint. 

9 Dec 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.