När du vill ha badrumsrenovering i Stockholm

Vi ser en riktigt intressant trend inom badrumsrenoveringar i år. Badrummen har nämligen gått mer och mer åt det hållet att man inte ser dem sm enbart badrum längre. Här kan vi till och med umgås. Inte helt oväntat kan man därför se en och annan fåtölj med ett litet soffbord. Inredningen för tankarna till vardagsrum, sovrum (med tapeter och trägolv) och delar av hemmet, inte avskilt utan som en förlängning av hemmet. 

Trä i badrum

Ett material som vi ser kommer starkt i år är trä i badrummet. Träpaneler, trägolv och inredning med inslag av trä. Och det är inte så konstigt då träet är ett omtyckt material, här i vår Nord där skogen växer så det knakar. Vår sinnebild av svensk arkitektur är trähus och trästugor. Vi lägger våra golv av träplankor, träparkett eller i laminat eller som klickgolv. Träet har varit länge ansett som ett material som inte står emot fukt och vatten, men dagens behandling av träet har gjort det möjligt att införa trä som material i badrummen.

Här ser vi en regelrätt parkett i trä i detta moderna badrum, samt inslag av trä i handfatet och förvaringen i badrummet. Det vita porslinet står sig så snyggt mot det fina träslaget. Här ett ljust träslag som furu eller cederträ. Golvet är i ek, men laserat med en ljus färg för att passa in på den ljusa inredningen. Och den som inte vill slösa trä på golvet, skaffar sig en plastmatta i trämönster. Man måste inte lägga golvet med träparkett om man inte vill det, men ändå får mönstret av trä.

Populära färger i badrum

Vi ser också två olika trender i badrum; antingen det mörka, som går i svart eller mörkgrått. Har man ett stort fönster i badrummet är det ingen dum idé att kakla badrumsväggarna i en mörkare nyans. Vill man ha en hållbar sten kan man välja granit som i sig har en mörkare nyans än annat stenmaterial.

Hantverkare för badrumsrenovering i Stockholm

Om man bor i Stockholm kan man med fördel googla "badrumsrenovering Stockholm" så att man kan få tag i hantverkare som arbetar just med badrumsrenoveringar i Stockholmstrakten. Sedan är det bara att ta kontakt och jämföra offerter och referenser. Man kan även läsa på olika omdömen om hantverkarna så att man får en uppfattning om de arbetar noggrant eller ej och om hur de bemöter sina kunder. Vissa har till och med garantier på sina arbeten. Lycka till!

30 Jul 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.