När du har tröttnat på ditt gamla golv

Har du tröttnat på ditt gamla och slitna golv? Många golv går alldeles utmärkt att slipa om och vissa trägolv och parketter blir bara finare ju äldre de är, och slipar man om dem, tar man fram en ny yta så att de ser helt nya ut igen. Men vissa golv går helt enkelt inte att slipa, som vissa plastgolv, eller linoleumgolv om de har blivit omslipade tidigare. Har de då inte tillräckligt djup för att man ska kunna slipa dem, finns det inget annat att göra än att lägga nya golv.

Så vilket slags golv är det som du önskar dig i stället för det gamla och utslitna golvet som du har? Allt beror ju på ens eget tycke och smak, och vilken budget som man har att spendera på sitt golv. Det finns ju klassiska golv som förhöjer bostadsvärdet men så finns det även golv som inte kostar lika mycket men är fina ändå.

Klick-golv – utmärkt som trägolv

Det finns laminatgolv, som till utseendet påminner om trätiljor. Även dessa kan man gott och väl slipa om, den dagen som de blir utslitna och tappar i utseende. Dessa laminatgolv, eller klock-golv håller ofta hög kvalitet och ger ett mycket fint utseende. De kostar lite mindre än trägolv som man lägger i tiljor, eller parkett. Trots det lägre priset ger de ändå samma utseende som ett trägolv som är lagt med trätiljor.

Parkett ger tidlösa golv

En parkett är oslagbar och bildar ett unikt golv. Ingen parkett är lik den andra, då det alltid är upp till golvläggaren hur hon, eller han väljer att lägga de olika parkettstavarna. En parkett ger ofta golvet mycket liv. 

Heltäckningsmattorna är tillbaka

Den som inte har märkt det, lär kanske märka det ännu mer under året som nu är, att heltäckningsmattorna faktiskt är tillbaka. De var länge utskällda, sedan astmatiker och allergiker kom på att det var heltäckningsmattans fel att de hade både astma och allergier, men dagens heltäckningsmattor har bättre material och är inte lika farliga längre. Dessutom är dagens dammsugare bättre och mer effektiva vilket gör det ofarligt att lägga en heltäckningsmatta hemma. Så den som längtar efter varma och sköna golv, kan gott och väl lägga in en heltäckningsmatta i sovrummet.

Välja rätt golvläggare 

För dessa golv är det alltid viktigt att man väljer rätt golvläggare, såvida man inte själv är hantverkare och kan lägga golv. Särskilt parketten kräver sin professionella golvläggare för att arbetet med parketten ska bli bra. Läs mer om golvläggare i Västerås på: https://www.golvläggarevästerås.nu.

9 Feb 2020

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.