När du behöver en takläggare i Nacka

När man bygger nytt, kanske med lösvirke, behöver man alltid kunniga hantverkare som kan bygga en hel hubyggnad och konstruktion som håller kanske i 100 år, minst. Dels behöver man arkitekter, byggherrar som kan fördela arbetet så att arbetet flyter på och som ser till så att huskonstruktionen håller (tätt). Ett hus bygger man ju inte hur som helst. Till ett riktigt hus krävs det riktiga hantverkare som kan och har byggt många hus innan man ger sig på att bygga ett nytt. Så är det så att man behöver en takläggare i Nacka är det viktigt hur man anlitar någon och att man får tag i rätt hantverkare.

1. Goda referenser

Bland det viktigaste när man ska välja hantverkare som kommer och antingen lägger taket eller som ska tvätta eller renovera tak, är att man alltid väljer någon som har goda referenser. Har man ingen erfarenhet av takläggarna, är det bäst om man ber om referenser, då får man som kund, veta hur de har arbetat tidigare och hur de har bemött sina kunder – har de lyssnat på kundernas önskemål? Har de informerat dem tillräckligt? Är de servicevänliga? Om svaret är ja på alla dessa frågor, då kanske man vågar anlita dem.

2. Kompetens

Att takläggarna har tillräcklig kompetens är mycket viktigt. Utan den kan man inte lita på att de lägger taket på rätt sätt. Är taket fel är risken för en massa skador mycket stor. Utan kunskap om hur man bygger tak, är det ingen mening att varken be dem bygga det eller renovera taket. Utbildning och kompetens är mycket viktiga kriterier när man väljer hantverkare för jobbet.

3. Erfarenhet

Hantverkarna som ska bygga taket brukar tillsammans med kunskap, kompetens och utbildning även få möjlighet att skaffa sig erfarenhet. Dock krävs det oftast mer än bara något års erfarenhet av takläggning innan man kan säga att de har tillräckligt mer erfarenhet av att lägga tak. Till det kan det krävas flera års arbete av takläggning för att man ska kunna våga anlita någon för en takläggning.

4. Garantier

Om en hantverkare ger garantier på det tak som de lägger, underlättar för att man ska våga anltia dem. De allra flesta takläggare borde kunna garantera de tak som de lägger – annars är inte takläggningen värd pengarna. Det borde ju vara varje takläggares främsta uppgift; att lägga tak på sådant sätt att man kan ge garantier på taket. Det bör ju kunna hålla i minst 50-60 år, om inte mer.

5. Totalentreprenad

Vissa takläggare kan ha personal eller anlita andra hantverkare så att kunden inte behöver anlita fler eller andra hantverkare för att kunden ska få allt arbete med takläggning eller takrenovering gjord.

10 Aug 2019

Välkommen

Välkommen till Bygg Kalmar - här i vår blogg kommer du att kunna läsa om allt som har med bygg och byggbranschen att göra.

Är du en riktig hemmafixare bör du definitivt titta in här då och då för att få smarta tips inför snickrandet eller rörläggandet - eller vad det nu kan vara - där hemma.